Informatie over Zelfverdediging

Zelfverdediging

Tijdens verschillende vormen van zelfverdediging is respect voor je medeleerlingen erg belangrijk mede omdat je lichamelijk contact hebt. Je tegenstander is immers ook je klasgenoot. Meestal werk je in tweetallen, waarbij de aanvaller zich moet aanpassen aan het niveau van de verdediger. Dit is van belang voor de veiligheid en om het gezellig te houden. Om technieken aan te leren, werk je samen. Als je eenmaal de techniek onder de knie hebt, dan kan de verdediger wat meer weerstand gaan geven.

Wat de inhoud van de training betreft, worden naast het ontwikkelen van de basiseigenschappen (kracht, lenigheid, ...) een aantal specifieke vaardigheden aangeleerd die gaan van het leren vallen over afweren van lichaamscontacten, wurgingen, slagen, handgrepen ... tot immobiliseren van de aanvaller via houdgrepen, arm-, pols- en werptechnieken. Tevens wordt de leerling geleerd 'gevaarlijke situaties' in te schatten en preventieve maatregelen te nemen om conflicten te vermijden.

Vergroot je mentale, verbale en fysieke weerbaarheid zonder ingewikkelde technieken. Ook zonder uithoudingsvermogen is deze cursus perfect te volgen.

Wat je leert:

  • Meer zelfvertrouwen krijgen
  • Angsten overwinnen en voor jezelf opkomen
  • Zelfverzekerd worden door sterke uitstraling
  • Het leren afweren van belagers

Wat heb je nodig?
Speciale sportkleding is niet vereist. Draag gemakkelijk zittende kleding die tegen een stootje kan, bijvoorbeeld een trainingsbroek of een legging en een stevig T-shirt. Schoenen zijn in de zaal niet toegestaan. We oefenen op blote voeten. Sieraden dragen tijdens de les kan gevaarlijk zijn voor jezelf en voor de ander, bovendien kunnen ze stukgaan. Dus voor de veiligheid graag alle sieraden af voor de les begint.

De nieuwe cursus start in januari 2018 en bestaat uit totaal 8 lessen van 1 uur.
De datum voor het aanmelden voor de nieuwe cursus word nog kenbaar gemaakt via deze site.

  • Cursusgeld
  • Wanneer je ingeschreven hebt, dien je vooraf € 70,- te betalen voor de gehele cursus
  • Heb je ingeschreven dan volgt vanzelf de informatie.

De lessen worden gegeven op woensdag avond van 20:30 uur t/m 21:30 uur
Adres Gymzaal Sandestein.
Sandestein 40
2151 KG Nieuw-Vennep

De lessen worden gegeven door René de Jong al meer dan 34 jaar ervaring met vele budo sporten.