ONK Golden score 2018

27-11-2018

De Jong Sports wint 2 x Goud 2x zilver plus overall beker op ONK Golden score, voor teams

Op 25 november jl. werden er in Pijnacker de jaarlijkse ONK Nunchaku team wedstrijden gehouden, er deden in totaal 15 teams mee uit het hele land. Sportschool De Jong Sports uit Nieuw Vennep deed mee met vier sterke teams. Met veel extra trainingen speciaal gericht op de ONK Teams was er glorie voor het 1e team senioren zij wonnen 2x Goud, De Jong Sports heeft nu een nieuw record door de titel voor het 9e jaar op rij te winnen, op een ONK voor teams.

Ook behaalde de junioren het zilver.

Loting senioren Kumite
De dag werd begonnen met de loting, alle teams gaan in een koker en dan wordt er geloot in welke poule je komt, er waren twee poules, de beste twee teams per poule gingen door naar de halve finale. Helaas zaten alle drie de senioren teams in 1 poule.

Kata Synchroon
Het eerste onderdeel was het Kata Synchroon.

Ricardo de Jong, Jochem van Oorschot en Safouane Boukachar begonnen overtuigend met de Kata Synchroon iedere sportschool liep de kata twee keer en het team van De Jong Sports behaalde het zilver met twee mooie kata’s.

Demonstratie
Met dit onderdeel wonnen de drie toppers uit Nieuw-Vennep hun 1e Goud van de dag, met een spetterende demo wonnen zij Goud.

Team indeling Kumite
Een team bestaat uit 3 deelnemers, de tijd is 5 minuten doorlopend wie als eerste een punt scoort is winnaar als je drie partijen op rij wint krijg je een extra bonuspunt.

Halve finale
Het senioren team van de sportschool uit Nieuw-Vennep behaalden knap de halve finale.

Die ging tegen een school uit Sittard

De toppers Jochem van Oorschot, Ricardo de Jong en Safouane Boukachar wonnen de halve finale zeer overtuigend met 15-2 dus door naar de finale.

De finale ging tussen De Jong Sports en Nunchaku Yoshi een team uit Apeldoorn.

De drie vechters van leraar René de Jong lieten er geen gras over groeien en wonnen de finale zeer overtuigend met 12-4 dus Nederlands kampioen kumite en hun tweede Goud

Door de twee Gouden titels wonnen de drie toppers de overall beker voor de beste Sportschool van de dag en zo dus hun derde Goud.

Het junioren team van De Jong Sports met Sita waterbeek, Morgan van Rheenen en Daan Bartels behaalde knap het zilver
Al met al weer een zeer geslaagde dag voor de talenten van De Jong Sports uit Nieuw Vennep.

Team 2 senioren bestond uit Luca Laponder, Jeroen Mense en Sjoerd Leinberger
Team 3 senioren bestond uit Bart Draaisma, Ard Hoogvorst en jim Cable

Een prachtige prestatie iet waar ik dan ook heel trots op ben