De Jong Sports wint voor 7e maal op rij goud op ONK-Teams

28-11-2016

Het 1e team senioren van De Jong Sports pakken Goud in Pijnacker

Op 27 november jl. werden er in Pijnacker de jaarlijkse ONK Nunchaku team wedstrijden gehouden, er deden in totaal 19 teams mee uit het hele land. Sportschool De Jong Sports uit Nieuw Vennep deed mee met vijf sterke teams. Met veel extra trainingen speciaal gericht op de ONK Teams was er glorie voor het 1e team senioren zij wonnen Goud De Jong Sports won de titel voor het 7e jaar op rij. Ook nog drie andere teams van René de Jong wonnen een prijs, Zilver bij de junioren en Brons bij de junioren.

Een andere senioren team werd derde.

De senioren wonnen nog Zilver bij het onderdeel Kata Synchroon en Zilver bij het onderdeel Demo.

Loting senioren
De dag werd begonnen met de loting, alle teams gaan in een koker en dan wordt er geloot in welke poule je komt, er waren twee poules, de beste twee teams per poule gingen door naar de halve finale.

Team indeling
Een team bestaat uit 3 deelnemers, de tijd is 5 minuten doorlopend wie als eerste een punt scoort is winnaar als je drie partijen op rij wint krijg je een extra bonuspunt.

Halve finale
Twee senioren teams van de sportschool uit Nieuw-Vennep behaalden knap de halve finale,Helaas moesten ze tegen elkaar in de halve finale, het 1e team van De Jong Sports won deze partij

De toppers Jochem van Oorschot, Ricardo de Jong en Safouane Boukachar door naar de finale.
De finale ging tussen De Jong Sports en vd Berg uit Utrecht.
De drie vechters van leraar René de Jong lieten er geen gras over groeien en wonnen de finale zeer overtuigend met 15-0 dus Nederlands kampioen

Het tweede senioren team met Luca Laponder, Jeroen Mense en Sjoerd Leinberger wonnen knap het Brons zij versloegen een team uit Sittard.

De twee junioren teams van De Jong Sports zaten in één grote poule en het team 1 van De Jong behaalde knap het zilver met Marissa de Jong, Jim Cable en Daan Bartels een zeer goed toernooi voor deze toppers zij verloren geen partij maar verloren op punten.
Team 2 junioren wonnen heel knap het Brons Morgan van Rheenen, Sita Waterbeek en Dion Waterbeek draaiden een goed toernooi.

Kata Synchroon en Demonstratie
Ricardo de Jong, Jochem van Oorschot en Safouane Boukachar deden ook nog mee met de onderdelen Kata Synchroon en demo met beide onderdelen behaal zij het zilver.

Door een gelijk aantal punten wonnen Ricardo, Jochem en Safouane ook nog de overall beker gedeeld met team vd Berg uit Utrecht.

 
Al met al weer een zeer geslaagde dag voor de talenten van De Jong Sports uit Nieuw Vennep

 

Een zeer trotse coach