De Jong Sports wint 5x Goud in Sittard

22-05-2016

De Jong Sports wint 5x Goud in Sittard een prima prestatie van het Nunchaku team uit Nieuw-Vennep

Op 21 mei was er weer de traditionele Open Challenge Cup Nunchaku-do te Sittard, dit toernooi werd georganiseerd door de plaatselijke vechtsportclub. Ook deze keer maakten de vechters van De Jong Sports de torenhoge verwachtingen waar. Met 10 deelnemers reisden we af naar het verre zuiden. Samen met de meegereisde supporters en natuurlijk de onmisbare coaches Vincent van de Water, en Bart Draaisma maakten ze er weer een mooi en succesvol toernooi van!

Met deelnemers uit onder andere België, Finland, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland en Nederland wisten de 10 nunchaku-ka’s van Leraar René de Jong maar liefst 10 prijzen in de wacht te slepen.

Met 5 eerste, 1 tweede, en 4 derde prijzen was De Jong Sports weer eens ongenaakbaar in Sittard.

Kumite
Lengteklasse -1.45   In deze klasse was het niveau van de vechters erg hoog Daan Bartels van De Jong Sports behaalde een prachtige derde plaats in een zeer sterk deelnemers veld, in de halve finale kwam Daan net 1 puntje te kort voor de finale, de strijd om de derde plaats wist hij wel overtuigend te winnen.

In de lengte klasse -1m55 behaalde Morgan van Rheenen de finale, in een zinderende partij verloor Morgan op een strafpunt, maar een zeer goede prestatie van deze topper, teamgenoot Sita Waterbeek werd knap gedeeld derde.

In de lengte klasse -1.65 werd Dion Waterbeek derde dit talent wordt elk toernooi beter en hier gaan we in de toekomst nog heel veel van zien.
Rafiq Sala wil net buiten de prijzen maar werd knap vierde.

Senioren -1m85  In daze klasse werd Safouane Boukachar uit Nieuw-Vennep derde na een zwaar bevochten toernooi, een zeer knappe prestatie.

De langste lengte klasse + 1m85 werd overtuigend gewonnen door Ricardo de Jong, Ricardo won al zijn partijen zeer overtuigend en won hiermee zijn eerste Goud van de dag. Teamgenoot Ard Hoogvorst werd knap vierde.

Kata junioren Luca Laponder liep een uitstekende kata en werd hiermee ook de kampioen.

Kata Shodan  Ricardo de Jong won op dit onderdeel zijn tweede Goud met een uitstekende  kata  werd hij de terechte kampioen.

Freestyle junioren
Luca Laponder pakte zijn tweede Gouden titel op dit onderdeel, een mooie Freestyle van Luca.

Freestyle Senioren
Ricardo de Jong behaalde hier ook het Goud, hiermee won Ricardo zijn derde Gouden titel de concurrentie strijd was zeer hoog er waren grote kampioenen uit Zwitserland en Finland aanwezig ook de Nederlanders waren zeer goed op dreef maar alleen Ricardo de Jong deed een foutloze oefening en won hiermee het Goud.

Ook een groot compliment naar Adam Reed die voor het eerst meedeed in de klasse -1.75 en net buiten de prijzen viel.

Voor Ricardo betekende dit zijn 7e Gouden titel van dit jaar een ongelofelijke prestatie van deze 16 jarige.

Al met al een zeer geslaagde Nunchaku toernooi voor de leden van sportschool De Jong Sports.