De Jong Sports IJzersterk op ONK golden score 2017

27-11-2017

De Jong Sports wint voor 3e maal op rij goud op ONK Golden score

Op 26 november jl. werden er in Pijnacker de jaarlijkse ONK Nunchaku team wedstrijden gehouden, er deden in totaal 19 teams mee uit het hele land, dit keer ook twee teams uit Frankrijk.  Sportschool De Jong Sports uit Nieuw Vennep deed mee met vier sterke teams. Met veel extra trainingen speciaal gericht op de ONK Teams was er glorie voor het 1e team senioren zij wonnen 3x Goud.

Ook nog twee andere teams van René de Jong wonnen een prijs, Zilver en Brons bij de junioren.

Kata Synchroon
Het eerste onderdeel was het Kata Synchroon.

Ricardo de Jong, Jochem van Oorschot en Safouane Boukachar begonnen overtuigend met de Kata Synchroon iedereen liep de kata twee keer en het team van De Jong Sports behaalde veruit de hoogste totaal score en wonnen hun eerste Goud van de dag.

Halve finale

Het senioren team van de sportschool uit Nieuw-Vennep behaalden knap de halve finale.
Die ging tegen een school uit Sittard

De toppers Jochem van Oorschot, Ricardo de Jong en Safouane Boukachar wonnen de halve finale met 15-5 dus door naar de finale.

De finale ging tussen De Jong Sports en vd Berg uit Utrecht, net zoals vorig jaar.

De drie vechters van leraar René de Jong lieten er geen gras over groeien en wonnen de finale zeer overtuigend met 15-2 dus Nederlands kampioen kumite en hun tweede Goud

Door de twee Gouden titels wonnen de drie toppers de overall beker voor de beste Sportschool van de dag en zo dus hun derde Goud.

De twee junioren teams van De Jong Sports zaten in één grote poule en het team 2 van De Jong behaalde knap het zilver met Sita Waterbeek, Morgan van Rheenen en Rafiq Sala een zeer goed toernooi voor deze toppers zij miste het Goud op 1 punt.

Team 1 junioren wonnen heel knap het Brons Marissa de Jong, Jim Cable en Daan Bartels draaiden een goed toernooi.

Helaas had het tweede senioren team veel pech Ard Hoogvorst raakte te geblesseerd om verder te gaan, het team kon helaas niet verder.

Al met al weer een zeer geslaagde dag voor de talenten van De Jong Sports uit Nieuw Vennep

Een prestatie om heel trots op te zijn.