De Jong Sports behaalt 20 podiumplaatsen op EK Nunchaku

07-06-2015

Op 6 juni jl. werden in Sittard de Europese kampioenschappen Nunchaku Do gehouden. In een deelnemersveld van 150 nunchaku-ka's wist het team van De Jong Sports o.l.v. leraar René de Jong maar liefst 20 prijzen te winnen!

Na een dag van sportieve strijd tegen deelnemers uit o.a. België, Frankrijk, Noorwegen, Polen, Finland en Nederland werd een jaar lang flink trainen beloond met 20 plaatsen op het ereschavot: zeven keer goud, acht keer zilver en vijf keer brons. Dit EK kende naast de gebruikelijke onderdelen Kumite, Kata en Freestyle ook een Open kumite-klasse.

Jeugd kumite  (Sparren) – 1m45
Het eerste Goud voor de Jong Sports werd binnengehaald door Jim Cable. Zijn teamgenoot Daan Bartels werd knap tweede, een superprestatie van deze kleine toppers.

Jeugd kumite  (Sparren) – 1m55
Duncan  Beljaards behaalde het Brons in deze klasse. Hij miste net een paar punten om in de finale te komen, maar een prima prestatie van Duncan.

Jeugd kumite (Sparren) – 1m65
In deze klasse won Michiel de Ruiter zilver, in de finale kwam hij net iets tekort.

Senioren kumite  (Sparren) – 1m75
In deze klasse werd Jeremy Hayer uit Nieuw-Vennep derde, een hele mooie prestatie want dit was een hele zware poule.

Jeugd kumite dames(Sparren) – 1m65
Marissa de Jong uit Beinsdorp won overtuigend al haar partijen en pakte hiermee haar eerste Goud. In de finale won zij met overmacht de partij, het werd 5-0.

Senioren kumite (Sparren) – 1m85
Dit was een zeer mooie finale tussen Huub Kolkman en Venneper Daniël Schoon. Na een zinderende partij werd Huub kampioen, maar een geweldige partij van Daniël die hiermee zijn eerste Zilveren medaille won.

Senioren kumite (Sparren) + 1m85.
De topper Melvin La Pair draaide een prima toernooi, de ene na de andere partij werd gewonnen. Ook in de finale was hij niet te stoppen en werd overtuigend Europees kampioen.

Open klasse  kumite-1.65
In de open klasse bij de junioren won Adam Reed knap het Brons.

Open klasse kumite +1.65
In de open klasse bij de senioren behaalde Venneper Safouane Boukachar knap Zilver. Safouane draaide een uitstekend toernooi.

Senioren kumite  (Sparren)  35+
In de laatste finale in de Open kumite-klasse moest leraar René de Jong zelf aan de bak. Na jaren niet meer actief te hebben meegedaan wilde hij nog één keer proberen om de Europese titel te winnen. De Nederlandse- en Wereldtitel had hij al en nu is daar dus de Europese titel bijgekomen: hij wist de finale op magistrale manier te winnen.

Bart Draaisma nam in deze klasse knap het brons mee naar Nieuw-Vennep, een prestatie van formaat van deze De Jong Sports-kanjer.

Kata Junioren heren
Bij het onderdeel kata behaalde Ricardo de Jong zijn eerste goud. Zijn kata werd beloond met een uitzonderlijk hoge 9. Zowel in de voorronden als in de finale maakt Ricardo niet één fout. Zijn Limburgse teamgenoot Luca Laponder werd knap derde en liet zien dat hij ook op dit onderdeel klaar is om serieus om de hogere posities mee te doen.

Kata Dames
Bij het onderdeel kata behaalde Marissa de Jong haar tweede Goud. In de finale liep zij twee mooie kata’s die haar de titel opleverden.

Kata Masters
Daniël Schoon won hier zijn tweede zilver, een mooie prestatie in een sterk deelnemersveld.

Freestyle junioren
Op dit onderdeel won Ricardo de Jong zijn tweede Goud. Met een perfecte oefening wist hij weer teamgenoot Luca Laponder te verslaan. Hij kreeg een daverend applaus van het publiek.

Freestyle senioren
Daniël Schoon wist met een prachtige oefening het derde zilver binnen te halen, een prima dag voor Daniël die telkens dicht bij het Goud was.

Fam. de Jong heeft een unieke prestatie neergezet om bij elkaar 5x Goud te winnen. Broer en zus beide 2x Goud en vader 1x Goud

Namens De Jong Sports willen wij alle ouders en coaches bedanken voor hun steun tijdens deze EK.

René & Jannie