Exameneisen wit/geel t/m bruine band

(klik op de band voor de exameneisen)

 

undefined

Het wit/gele band examen is bedoeld voor jonge kinderen voor wie de stap naar een vol gele band examen nog net iets te groot is. Om de kinderen toch alvast ervaring te laten opdoen met het examengevoel is er bij De Jong Sports een wit/geel examen geïntroduceerd. Dit is minder moeilijk dan het gele band examen maar levert toch een heus diploma op.

 

undefined

Het gele band examen is - mits je geen wit/geel examen hebt gedaan vanwege je leeftijd - het eerste officiële nunchaku-do examen dat je aflegt. Met dit diploma beschik je over de basisvaardigheden van nunchaku-do. Met de gele band om je middel mag je aan officieel wedstrijden deelnemen.

 

undefined

Geel/oranje is wederom een opstapje naar de oranje band. Net als wit/geel is dit een band die voornamelijk voor de jongere leden is bedoeld.

 

undefined

Het oranje band examen is al wat serieuzer dan het gele band examen. Bij dit examen ga je dieper in op de stof en verwachten we vooruitgang te zien ten opzichte van je gele-band examen.

 

undefined

Tijdens je groene band examen laat je zien dat je de basisvaardigheden perfect beheerst, want die worden nu streng beoordeeld. Ook wordt er van je verwacht dat je extra kata’s kan lopen.

 

undefined

Bij het blauwe band examen zal je al veel kata’s moeten laten zien, alle technieken en al veel Freestyle en Jutsu. Dit is een moeilijk examen waar je hard voor moet trainen.

 

undefined

Het bruine band examen is het laatste examen dat je op de sportschool kan laten afleggen. Dit examen staat bijna gelijk aan dat van het zwarte band examen. Bij dit examen moet je de examencommissie overtuigen dat je alle technieken, kata’s, jutsu en het onderdeel freestyle voldoende beheerst.

 

Zwarte band

De zwarte band examens worden 2 keer per jaar afgenomen door de Nationale graden commissie. Voordat je opgegeven kan worden voor dit examen dien je eerst alle banden behaald te hebben. Zodra de leraar besluit dat je voldoende kennis en vaardigheid hebt, zal hij samen met jou afspreken wanneer je op kan gaan voor het zwarte band examen.

Hieronder de link van de SNN site waar je de oefeningen t/m 1e Dan (zwarte band) kan zien:

http://www.nunchakubackend.org/nl/technieken/